• BeCurly

Перфектни къдрици след сън! Лесен и наистина работещ метод!

Актуализирано: 5 дек 2020


Pineapple Method или в буквален превод Методата Ананас - бърз, лесен и напълно безплатен метод да запазите формата на вашите къдрици и след сън.


Оформянето на перфектните къдрици отнема доста работа и часове. След цялото време, което сте вложили и перфектния резултат е изключително разочароващо, когато си легнете и на сутринта косата Ви е сплескана, заплетена, без никаква форма и няма и следа от това, че вчера сте имали перфектна прическа.

Опитвала съм какво ли не, за да запазя косата си през нощта - връзване на плитки, шапки за спане, сатененени калъфки, но ефекта от нито един от тях не е бил напълно задоволителен.

Когато се вържа на плитки, косата не е разрошена, но формата на къдриците е съвсем различна. Опашката също не е вариант, защото косата ми получава вдлъбнатина където е бил ластика. Ако си легна просто така, на сутринта се събуждам с огромно гнездо на главата.


Метода Ананас

Това е нещо с което се преродих - отнема секунди и на сутринта косата ми е с перфектни къдрици, като мога да изкарам и до ден 4 и 5 след измиване. Ето какво представлява:

  1. Необходим Ви е 1 брой ластик за коса - в зависимост от косата Ви е хубаво да е достатъчно голям, като е препоръчително да бъде сатенен или тип "телефонна жица", за да не накъсва косата.

  2. Навеждате се с главата надолу и връзвате косата си на конска опашка, като се стараете да я направите колкото се може по-близо до челото.

  3. И това е.... За максимален ефект можете да сложите копринено боне или шапка. На 3 или 4 ден от измиването, можете да поставите крем за оформяне на къдрици или етерично масло за подсилване и оформяне.

  4. На сутринта махате ластика и имате перфектни къдрици. Ако имате твърда коса, като моята вероятно в началото косата Ви ще има странна форма и ще стърчи по-нагоре, но за около 15 минути спада и изглежда перфектно!


Music in Video:https://www.bensound.com

Опитайте и се убедете сами, че действа!

202 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички