• BeCurly

Фризьорски салон Balkan Barber - подстригване къдрава коса

Актуализирано: юни 21В тази статия ще Ви разкажа за един малък, но уютен салон в центъра на София.

Ще ви разкажа подробно за салона, моето изживяване и как оформиха къдравата ми коса.


За салона

Салон Balkan Barber се намира в гр. София, ул. Преспа 7 - на няколко крачки от Храм "Свети Седмочисленици" на площад Славейков.

Креативен директор и основател е Йордан Александров, който също е с къдрава коса. Той е позитивен ентусиаст с много строга концепция за професионализъм. Следвайки желанието си за развитие и усъвършенстване той обикаля Европа в търсене на нови знания и опит.

Balkan Barber материализира всички тези негови странствания и слага началото на един нов етап от кариерата му - мястото, където да може да развива и прилага собствената си визия за подстригване и бръснарство.

Основна мисия на салона е да откриват продукти, които са произведени по устойчив и етичен начин. В салона не се използват продукти съдържащи токсични съставки и се стремят да намалят личния си отпадък, като внимателно обмисляме какво вкарваме в салона. Продуктите с които работят са Kevin Murphy, Goldwell и Davines. На сайта им има магазин от където, можете да си закупите продукти, като имат и програма “Recycle, R(ə)-fill, Reuse", която е много изгодна. Повече за това можете да прочетете на техния сайт: https://www.balkanbarber.com

Салонът предлага както мъжки, така и женски услуги!


Моята история с подстригване и фризьорски салони

Тук мисля, че е важно малко предистория и да разкажа за моят опит с фризьорските салони и подстригването на къдравата ми коса.

Аз имам изключително гъста и много къдрава коса тип койли, която изправях в продължение на повече от 10 години.

Докато изправях косата си, винаги са ме подстригвали на суха и изправена коса, защото ако я измиеха, тя се накъдряше и не можеха да се справят с нея. След като спрях да изправям косата си и започнах да я нося естествено, посетих няколко салона с надеждата да ми дадат съвет за прическа и оформяне, но за съжаление резултата не беше това, което търсих.

В статията 10 грешки на фризьорите у нас, можете да прочетете основните проблеми пред които се изправях, когато отида на фризьор.

В следствие на това, взех решението да започна сама да се подстригвам, като само премахвам краищата. Всъщност това и правиха повечето фризьори с мен, защото никой нямаше представа каква прическа да направи на тази коса и как да я оформи и реално просто премахваха цъфналите краища.


Как избрах салон Balkan Barber и първи впечатления

За първи път попаднах на името на салона в BG-Mamma, който беше препоръчан от къдравелка там. Тогава разгледах сайта им и цените, но понеже бяха високи се отказах и реших, че точно сега не е момента.

Косата ми обаче имаше все по-належаща нужда от оформяне и от прическа и знаех, че е време да посетя салон. Тогава попаднах на пост в Инстаграм на Balkan Barber , където твърдят, че не се страхуват от къдрава коса и знаят, как да се грижат за нея и реших да запазя час.


Запазване на час и избор на услуга

Можете да запазите час за салона лесно онлайн от този линк. Моят час беше в период около празници, когато салона имаше неработни дни и се наложи да чакам две седмици - предполагам, че по принцип не се чака толкова време.

Салона предлага няколко опции от дамски услуги, като аз избрах:

  • Women: New Vision: когато търсеният от Вас ефект не може да бъде постигнат без стилизиращи продукти и топли инструменти, искате да “подредите“ естествено разсеяният вид на косата си или да добавите малко разнообразие или акцент/структура към ежедневния си стил. Заедно ще превърнем Вашите желания в завършена визия, която започва с оформяне/ промяна на линията на косата, правилният избор на стилизиращи продукти и топли инструменти, и финиш, който да осигури по-дълготрайно запазване на формата на косата. Продължителност: 1.30 минути

По мое мнение, описанието на услугите на сайта е написано малко по-креативно и не бях много наясно какво точно запазвам. Спрях се на това, защото е с по-голяма продължителност ( предвид, че имам много коса ) и включваше оформяне / промяна.

Следващото нещо, което трябва да изберете е при кого искате да си запазите час, като опциите са криейтив директора Йордан Александров или водещия фризьор Добромир Христов ( малко по-надолу ще разкажа и впечатленията си от двамата). Цената на услугата съответно зависи от този избор.

Аз избрах криейтив директора по две причини: едната защото е къдрав, а другата, защото косата ми е голямо предизвикателство и исках възможно най-добрата опция.

Цената на услугата е 90.00 лв, което определено ми се видя доста скъпо за подстригване и постави много големи очаквания. Казах си, че в крайна сметка щом е такава цената, би трябвало наистина да са добри и има шанс да се справят с моята коса.


Как протече подстригването стъпка по стъпка

Атмосферата в Balkan Barber

Салонът е малък, но много уютен и светъл.

Атмосфера в салона е топла, артистична и еко. В него се носи една релаксираща миризма от свещи или някакви ароматни пръчки и свири приятна джаз музика, които много бързо те карат да се отпуснеш. На мен това ми се отрази доста приятно, защото не обичам да посещавам салони и обикновено се чувствам неловко в тях.

Салонът е на два етажа, като на първия е мъжкото подстригване, а на втория женското.

Имат си и космат талисман - кучето Гризли. Животните винаги създават една приятна и семейна обстановка - той е много мил и кротък и се вписва чудесно. Аз лично много харесвам идеята в офиса да има домашен любимец и с това определено ме спечелиха.


Избор на прическа

Йордан беше много усмихнат и позитивен. Погледна косата ми, изслуша историята ми, попита какви са очакванията ми.

Въпроса, които ми зададе е какво търся като краен резултат - обем тип "афро" или по-скоро ефект "дължина" и от там нататък имаше идея и знаеше какво да прави.


Измиване на косата

Следващата стъпка беше измиването на косата ми, като това стана с шампоан на Kevin Murphy- за съжаление не запомних конкретно вида. Това, което ми сподели Йордан е, че е най-силния и хидратиращ от серията. Самото измиване беше много приятно, като имаше и масаж на скалпа, за да може косата да се раздвижи.

След това ми поставиха хидратираща маска, която покриваше цялата коса.

На този етап научих две неща - първото е, че слагам много малко продукт върху косата си и трябва да слагам много повече. Второто нещо е, че изобщо не измиха маската, а я оставиха напълно да се попие от косата. Маската беше стандартна, а не без отмиване. Йордан ми обясни, че косата ми е толкова суха и се нуждае от страшно много хидратация и няма опасност да се образува натрупване. Това, което ме посъветва е да не изплаквам балсама или маската, която използвам и да слагам много голямо количество от продукта.


Подстригване на косата

След като измихме косата и имаше нанесен хидратиращ продукт се качихме на втория етаж и започна това за което реално бях отишла.

Самото подстригване правеше Йордан, но през цялото време му асистираше и Добромир, за да съкратим времето. Впечатленията ми са, че Йордан е много опитен, работи уверено и бързо. Добромир пък е много спокоен и работи много нежно!

Това, което направиха е да скъсят косата, да премахнат цъфтящи краища и да оформят прическа с помощта на етажи. През цялото време косата беше мокрена с вода, за да се разресва по-лесно.

Понеже аз имам много гъста коса, аз търсих вариант да се намали обема - мога да кажа, че косата ми сега е наполовина по-малко!


Оформяне на косата

На повечето места, след като ми подстрижат косата приключваме и ме изпращат вкъщи, като аз тичам да се измия и да се оформя сама. Тук ситуацията не беше такава.

След като приключиха с подстригването, започнаха да мокрят и разресват наново косата и да оформят къдриците. Техниката за оформяне, която използваха е навиване на пръста, кичур по кичур. Накрая изсушихме косата с дифузер.

Къдриците издържаха около седмица без да се развалят и без да се налага допълнително оформяне - единствено спах с копринена шапка, за да ги предпазя през нощта.


Обобщение

Цялото посещение в салона продължи около 2 часа и половина. Момчетата бяха изключително мили и успяха да ме предразположат, да не се чувствам неловко. Поради голямото количество коса, цялата прическа отне повече време и закъсняха за следващите си двама клиенти. Въпреки това, не ме претупаха и свършиха работата докрай, което ми направи изключително добро впечатление.

Цената е доста висока, но си заслужава предвид качеството.

Ако имате кръдрава коса и търсите фризьор, които да знае какво да прави с нея - определено препоръчвам Йордан и салон Balkan Barber! Аз лично ще ги посетя отново и вярвам, че намерих моят салон.

Преди:

След:


Надявам се тази статия да Ви е полезна. Ако да, натиснете сърчицето в дясно под статията.

Ще се радвам да се абонирате за бюлетина и да ме последвате във Фейсбук и Инстаграм - линкове най-долу.


#фризьоркъдравакоса #фризьоркъдравакосасофия #подстригванекъдравакоса


132 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички