• BeCurly

7 универсални идеи за подарък за дами с къдрава коса

Актуализирано: апр 13Ако имате къдрокоса красавица в семейството или приятелка, или ако самата вие сте такава и искате да подшушнете на някого какъв подарък да Ви вземе, значи тази статия е за вас.

Предлагаме Ви няколко идеи за подаръци с най-добрите продукти за къдрава коса на, които всяка къдрава жена би се зарадвала за Коледа или по друг повод.


1. Комплект професионална козметика за къдрава коса

За една жена никога не е излишна допълнителна козметика. При къдрокосите красавици това правило също важи, а може би и повече. Ние винаги сме склонни да опитаме някоя нова марка или някой нов продукт, за да проверим как той ще се отрази на косата ни. Ако пък знаете, че къдрокоската на която избирате подарък е заклет фен на конкретна марка, можете да и вземете комплект от нея - защото нека да сме честни, професионалните продукти за къдрава коса не са никак евтини.

Комплект шампоан и балсам от една серия е винаги добра идея за подарък на къдрава жена.

Можете да разгледате различни предложения в hairmag.bg - аз лично предпочитам Shea Moisture.


Shea Moisture са сред лидерите продукти за къдрава коса и сред моите фаворити. Техните продукти са изключително подходящи за къдрави коси от всякакъв тип, но тези за ТИП 3 и нагоре са едни от най-добрите. Повече информация тук. Част от продуктите им, могат да се намерят на българския пазар, както и в няколко международни сайтове, които предлагат доставка до България.


2.Четка за коса

 • Tangle Teezer


Тangle Teezer е абсолютен хит между четките за лесно и щадящо разресване на къдрава коса. Революционния подход в технологиите, материалите и необикновения дизайн правят четките Tangle Teezer, световен хит в грижата за къдравата коса. Ползването на Tangle Teezer е свързано с комфортен и лесен начин за достигане на съвършено разресана коса без риск за увреждането й или неприятно дърпане. Сресването е изключително лесно, благодарение на специфичното разположение на зъбците с различни дължини, изработени от мек и гъвкав материал.

Tangle Teezer Wet Detangling е един от най-ползваните модели от къдрокосите красавици, защото е подходящ и за разресване под душа. Аз самата използвам този модел и смея да кажа, че до момента не съм намерила по-добро решение. Цена около 30.00 лв

 • Четка за коса Denman D3 Classic - това е друг прекрасен инструмент за разплитане на къдриците. Може да се използва по време на изсушаване със сешоар или дифузер. Цена около 24.00 лв

3. Комплект етерични маслаЕтеричните масла действат изключително благоприятно на къдравата коса. Препоръчително е да се прави дълбоко хидратиране с тях поне веднъж седмично. Ето защо, те са добра идея за подарък. Можете да подарите някое от долните масла, или комбинация от тях.

 • Кокосово масло

 • Масло от макадамия

 • Масло от авокадо

 • Рициново масло

 • Масло от розмарин

 • Масло от лавандула

 • Масло от лайка

 • Масло от градински чай

 • Масло от жужоба

Цената на етеричните масла е различна и зависи от конкретното масло и големината на неговата опаковка. Голямо разнообразие от етерични масла, може да се намери в Зоя.бг и на много други места.


4. Сешоар с дифузер

Сешоарът с дифузер е инструмент, които всяка къдрокоса красавица трябва да притежава. Подобен подарък би зарадвал всяка една жена и е особено подходящ за коледните празници, защото поради студеното време е по-трудно да се остави косата да се изсуши естествено и се прибягва до употребата на сешоар. Вариантите на пазара са многобройни с различни цени от по-евтини, до по-скъпи, като лично мой фаворитит са сешоарите на Remington. • Сешоарът Dyson - Ако искате да "отвеете" къдрокосата дама с вашият подарък, то това е изборът. Сешоарът на Dyson е един от най-популярните сешоари за 2019 година и може да бъде видян в много от клиповете на инфлуенсърките за къдрава коса. Той е изключително мощен и същевременно щади косата, което според повечето жени, които го използват оправдава по-високата му цена - около 900.00 лв.


 • Remington D3190 е сешоар на достъпна цена, който предлага всички необходими функции като йонна, керамична и турмалинова технология. Цена около 70.00 лв. Отново, можете да разгледате и други модели сешоари на Remington

5. Kопринена калъвка за възглавница или боне

Всички специалисти на тема "естествена къдрава коса" са единодушни, че единствения начин да се защитят къдриците през нощта е чрез използване на копринена шапка или боне или, ако спите върху копринена калъфка за възглавница. Ето защо, това е идеалния подарък за една къдрокоса красавица.

Такъв тип калъфка може по-трудно да се намери в България, но не е невъзможно и е добра идея за елегантен и луксозен подарък.6. Микрофибърна кърпа за коса

Използването на микрофибърна кърпа намалява времето за сушене на косата. Тя е изключително подходяща за къдрава коса, защото намалява наелектризирането.

 • Aquis Hair Turban Lisse Luxe - микрофибърните кърпи на Aquis са сред най-добрите и са идеални, ако искате да впечатлите с луксозен подарък. Все още не съм намерила място от където да ги закупите в България, но могат да се поръчат от HQHair, сайт за коса с възможна доставка до България. Цената е около 30.00 EUR.

Можете да намерите и по-евтини варианти у нас на други марки в Decathlon, Emag.bg и още много места.


7. Термална шапка

Използването на термална шапка засилва ефекта от етеричните масла и дълбоко хидратиращи маски, като подпомага проникването им по-дълбоко в косъма. Ако имате достатъчно време, термалната шапка може да бъде уникален подарък, защото все още не се предлага на нашия пазар. Можете да поръчате такава от Amazon, AliExpress или Wish, но за съжаление има по-дълъг период за изчакване на доставката. Цена около 30.00 EUR.


Това са само малка част от идеи за подарък за къдрокоска. Надявам се статията да е била полезна и да сте успели да зарадвате любима къдрокоска.

171 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички