• BeCurly

Сок от лук за бърз растеж на косата

Актуализирано: апр 13

Всички сме чували за бабините рецепти и методи за лекуване и красота. Твърдението, че сокът от лук помага за по-бързия растеж на косата е именно такова, но има ли наистина тази натурална съставка такъв ефект и как да го използваме?


Попаднах на твърдение в naturallecurly.com, че сокът от лук помага за бързия растеж на косата и е благоприятен при косопад. За косата си сме готови на всичко, макар и да не е особено приятно - сокът от лук със сигурност попада в тази графа със своя странен вкус и миризма. Ето и по-важите неща от статията:


Ползи от лукът върху нашият организъм


Доказаните ползи от лукът и по-конкретно сокът от лук върху нашият организъм са много, като намаляване на холестерола, регулиране на нивото на захарта, както и за красива кожа.

Той съдържа голямо количество витамини и минерали, като: витамин C, калций, желязо, фолиева киселина, антиоксиданти и кверцетин (който е флавоноид, който съдържа антиоксиданти), както и противовъзпалителни свойства. Лукът е противогъбична храна, което го прави подходящ и при пърхот (който идва от гъбички) .

Най-добрата съставка, която лука съдържа, това е - сярата.


Ползи на сокът от лук върху косата


Кератинът е името на протеина, който се намира естествено в нишките на косата, което придава структурата на косата. Кератинт има високо съдържание на сяра, ето защо използването на сок от лук може да бъде голям плюс за вашата коса.

Как точно става това?


Косата следва специфичен цикъл на растеж с три отделни и едновременни фази: анаген, катаген и телоген. Всяка фаза има специфични характеристики, които определят дължината на косата.

  • Анагенната фаза - това е когато косата е във фаза на растеж

  • Катагенната фаза известна още като преходна фаза, позволява на фоликула в известен смисъл да се обновява

  • Телогенна фаза това е фаза на покой, когато фоликулът остава в състояние на сън за един до четири месеца.

Източник wikipedia.org


Видео: Title: Hair-follicle cycling.ogv Author: Perolo31

Въпреки, че телата ни естествено произвеждат определено количество сяра, когато приемаме сярна добавка или прилагаме сок от лук върху косата си, това стимулира още повече растежа и също така удължава фазата анаген, така, че косата ни да добие още по-голяма дължина.

Друго страхотно нещо за сярата е способността й да насърчава производството на колаген в нашата система. Колагенът помага за създаването на здрави кожни клетки; така че, когато става въпрос за косата ни, това означава, че са здрави фоликулите на косъма и дори е възможно повторното израстване на косата в области, където има изтъняване и дори оплешивяване.


Как да нанасяме сокът от лук върху косата?

  1. Използвайте червен лук, защото той съдържа най-много сяра. Обелете го, нарежете го и го сложете в блендер.

  2. След това сложете тензух върху купа, сложете смесения лук отгоре върху кърпата и натиснете лука с лъжица, така че сокът да излезе. Можете или да приложите сока самостоятелно, или да го смесите с оризова вода, за да получите „двоен ефект“. Можете да поставите сока в спрей бутилка, за по-лесно нанасяне

  3. Най-много резултати ще има, ако първо измиете косата си с шампоан. След това нанесете сока от лука, поставете найлонова шапйа за глава и оставете сока да подейства за около 30-60 минути. След това измийте косата си с шампоан и балсам, както обикновено.

  4. . Повтаряйте тази процедура 1 седмично за известно време

Ето и няколко клипа на влогърки и как те приготвят и нанасят сокът: Видео 1 | Видео 2 | Видео 3

Колкото и интересно да звучи това, вероятно на доста хора им се струва странно и даже неприятно и се питат какво правим с миризмата? Със сигурност косата ще има известна миризма, но голяма част от нея ще се измие след изплакването със шампоан и ще се неутрализира в рамките на няколко часа след прилагането. Ако наистина има такъв ефект върху косата, смятам, че малко миризма си заслужава.


Аз все още не съм изпробвала този метод, но определено ще го направя при следващата ми процедура - очаквайте повече информация за това скоро!

Ако вие вече сте пробвали чудотворният ефект на лука върху вашата коса - споделете вашето мнение в коментарите към поста.


167 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички