• BeCurly

Как да решим къдрава коса

Актуализирано: апр 13


Повечето къдрокоси красавици, знаят какво се случва с косата им, като я разрешат с гребен или четка - освен, че има много болка, накрая получаваме едно огромно бухнало гнездо!

Това не значи обаче, че не трябва да решите косата си, защото и при този случай алтернативата не е много добра - косата се сплита и се получават спластени топки коса, които накрая ще трябва да махнете с помощта на ножицата.

За да можете да решите и разплитате къдравата си коса, е нужно да използвате правилните инструменти и продукти за разресване и да го правите в точното време и по правилния начин.


Колко често трябва да решите къдравата си коса?


Колко често решите и разплитате къдриците си, зависи от текстурата на вашата коса. Най-подходящия момент да го правите е винаги, когато миете вашата коса ( независимо дали това е веднъж в седмицата, или повече).


На суха или мокра коса да се решим?


Къдравата коса трябва да се разресва и разплита основно когато е мокра - разбира се има и изключения. Можете да използвате спрей и да напръскате леко косата си само с вода, за да я овлажните, но не да е напълно мокра. Желателно е да използвате продукти, които да улеснят разресването, като балсами, кокосово масло или арганово масло.


Няколко съвета за по-лесно разресване

1. Разресвайте вашата коса, когато е влажна или мокра

2. Винаги използвайте малко количество балсам или балсам без измиване преди да започнете да разресвате вашата коса, за да подготвите косата, да и предадете еластичност и да я разплетете по-лесно. Балсамите имат ниско pH, а по-ниското pH изглажда кутикула и осигурява по-лесно приплъзгане на гребен/четка. Балсамът ще хидратира вашата коса допълнително и ще осигури гъвкавост и еластичност, което е в основата в способноста и да се разтяга, без да се накъса.

3. Използвайте широк гребен, четка с широки зъбци или пръстите, за да разплетете нежно възлите. Можете да го направите и под душа и да използвате тежестта на водата, за да улесни разресването и изтласкането на по-големите възли.

4. Винаги започвайте да разресвате първо отдолу в краищата на косата, като постепенно се изкачвате нагоре. Можете да я разделите на отделни секции и слоеве, ако косата Ви е много гъста

5. Разресвайте влажна коса след измиване, като я напръскате преди това с балсам без измиване или спрей за по-лесно разресване.

6. Ако все пак решите да разресвате косата си докато е суха, използвайте етерични масла и олиа ( например кокосово и арганово), за да избегнете накъсване.


Продукти и инструменти за разресване

Най-доброто средство за разресване и разплитане са вашите пръсти. При този метод обаче е необходимо да се въоръжите с много време и търпение. Достатъчно добра алтернатива е използването на широк гребен или четка.

Балсамите без измиване или балсами на кремообразна основа са нещо с което задължително трябва да се въоръжите, защото без тях, можете да увредите и накъсате вашата къдрава коса.


Предложение за продукти


Балсами

  • Shea Moisture Strengthen & Restore Leave-In Conditioner e подходящ балсам без измиване за къдрици от ТИП 3.

  • Curly Hair Solutions Curl Keeper Slip е подходящ за боядисана коса

  • SheaMoisture Raw Shea Butter Extra-Moisture Detangle - съдържа глицерин и масло от шеа. Този продукт ще хидратира вашата коса и ще помогне за разресването.

  • Kinky Curly Knot Today

  • DevaCurl No-Comb Detangling Spray

Четки и гребени

  • Четка за коса Denman D3 Classic - е прекрасен инструмент за разплитане на къдриците. Може да се използва по време на изсушаване със сешоар или дифузер

  • Четка за коса Tangle Teezer - също добър инструмент за разресване и разплитане, като марката предлага разнообразни модели, които са подходящи и за разресване под душа. Аз лично използвам Tangle Teezer Wet Detangler и съм доста доволна от нея.

  • Широк гребен

Тук можете да видите сравнението на двете четки Denman D3 Classic и Tangle Teezer, което е направила Franchelli Rodriguez в своят YouTube канал с около 91.4K последователи.

Ще се радвам, ако се регистрирате в блога и оставите коментар какъв е вашият метод за разресване и разплитане на къдравата коса - ползвате ли някоя от посочените четки и продукти, или предпочитате друг метод?

387 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички