• BeCurly

Как да разберем дали косата ни наистина е гъста?

Актуализирано: 6 дек 2019

Гъстотата на косата се отнася до това колко плътно са събрани кичурите на главата. Гъстотата може да бъде повлияна още от текстурата на косата, порьозността и дебелината на косъма. Определянето на плътността на косата, заедно с вашия модел на къдрици, порьозност и диаметър, ще ви помогне да изберете правилните продукти, стилове и прически, за да контролирате обема на косата си.


Как да определя гъстотата на косата си?

Гъстотата на косата се определя на суха коса, защото, когато е мокра изглежда по-тънка, отколкото е в действителност.

Оставете косата си отпусната, както е в естествената си форма. Не я разделяйте на части и се вгледайте внимателно от различни ъгли.

Ако можете лесно да видите скалпа си, значи имате ниска плътност. Ако виждате малка част от скалпа си, значи имате средна плътност. В случай, че е трудно или изобщо не виждате скалпа си, значи имате висока плътност. Аз лично съм сред късметлийките от последният тип.


  • Ниска плътност


Ако имате ниска плътност на косата, използвайте леки продукти, които няма да притеглят надолу косата Ви и да намалят обема. Използвайте пяна, за да я направите да изглежда по-плътна и помислете за използването на сухи шампоани, шампоани за обем и балсами с удебеляващи средства. Прости и "заоблени " прически, също ще позволят на вашите къдрици, вълнички или намотки да застанат на едно място и да предадат повече обем.


  • Средна плътност

Ако имате коса със средна плътност, можете да използвате различни продукти, прически и методи за оформяне на косата Ви, за да подобрите текстурата си. За да предадете повече обем, можете да използвате пяна или сух шампоан, или използвайте по-тежки кремове и масла, за повече тегло на косата .

  • Висока плътност

Ако гъстотата на косата Ви е висока, изберете тежки продукти като гелове, кремове и масла, за да държите къдриците си заедно и да намалите обема. Слоевите прически също действат добре на косата с висока плътност.


#къдравакоса #гъстакоса #гъстотанакосата #плътностнакосата

380 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички